U Španiji gotovo 5 miliona nezaposlenih

Bez autora
Feb 05 2013

Službeno registrovani broj nezaposlenih u Španiji u januaru je porastao na 4,98 miliona. Broj nezaposlenih u četvrtoj najvećoj privredi evrozone uvećan je za 2,7 posto u odnosu na mesec ranije. Tako je stopa nezaposlenosti u Španiji u četvrtom tromesečju uvećana na 26,02 posto, što je njen najviši nivo od 1975. godine.Najnoviji podaci statističkog zavoda o privrednoj aktivnosti svedoče o ubrzavanju pada ekonomske aktivnosti u četvrtom kvartalu, koji je tako dosegnuo najbrži tempo u poslednje tri godine.

U Španiji gotovo 5 miliona nezaposlenihSlužbeno registrovani broj nezaposlenih u Španiji u januaru je porastao na 4,98 miliona, pokazuju najnoviji podaci Ministarstva rada.

Kako je u ponedeljak objavilo Ministarstvo rada, broj nezaposlenih u četvrtoj najvećoj privredi evrozone uvećan je za 2,7 posto u odnosu na mesec ranije. Tako je stopa nezaposlenosti u Španiji u četvrtom tromesečju uvećana na 26,02 posto, što je njen najviši nivo od 1975. godine.

Najnoviji podaci statističkog zavoda o privrednoj aktivnosti svedoče o ubrzavanju pada ekonomske aktivnosti u četvrtom kvartalu, koji je tako dosegnuo najbrži tempo u poslednje tri godine.

Naime, bruto domaći proizvod Španije je smanjen za 0,7 posto u odnosu na prethodno tromesečje, što je njegov najveći pad od drugog kvartala 2009. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik